Translate

torsdag 30 juni 2011

Flädercider, recept

Fläderblommorna doftar så gott, nu är det dags att göra cider.

Recept
4 klasar fläderblommor
1 citron
8 dl socker
4,5 liter vatten

Lägg blommorna, skölj inte.......i en bunke
tvätta och dela citronen i fyra delar, lägg i samma bunke
tillsätt socker och vatten.
Låt stå ett dygn och rör om då och då för att sockret ska lösa sig.
Häll över på flaskor och låt stå i tre veckor.

Öppna flaskorna med försiktighet, det kan smälla rejält......

2 kommentarer:

  1. Hej! Jag testade detta recept men jag fick ingen kolsyra alls i de 3 jag öppnat hittills. Krävs det något mer än vad som står? Vi tömde upp den på flaskor med skruvkork, kan det vara det som var felet? Saften eller vad man ska kalla den blev väldigt söt och med en bismak som om den blivit dålig. Har du några tips?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej, vi har inte haft några sådanan problem. Vi har i huvudsak använt pet-flaskor. Vi provade att hälla lite på glasflaska med skruvkork men ett par exploderade.
      Mystiskt det där med bismaken.
      Det blir en sötaktig cider på sisådär 3% ungefär. Perfekt att hälla i ett glas vitt vin.

      Radera