Translate

Receptsidan

Vilket är ditt favoritrecept? Maila och få det publicerat.




Här kommer vi att lägga upp lite spännande recept. Du får gärna lämna ditt favoritrecept så publicerar jag det här på sidan. denny.josefsson2011@gmail.com




Mangold med keso, päron och pesto
4 pers.

2 päron
4-8 mangoldblad
4 msk keso
1 tsk fina bitar av färsk ingefära
1 msk hackad timjan
salt och peppar


Skär päronen i små bitar. Skär loss mangoldstjälken (den är också god att koka mjuk och gratinera med parmesanost, testa!) Skär stjälken i små bitar och blanda med keso, ingefära, timjan, päron, salt och peppar.
Klicka ut fyllningen i mangoldbladen och vik ihop till paket. Ät och njut







(16 april) Nässelpesto
2 liter nässlor, förväll i 5 minuter och häll bort vattnet (det använder du till att vattna med, bra gödning).
Finhacka 1 1/2 dl oskalade mandlar, riv 3 dl parmesan. Mixa nässlorna och låt dem svalna.
Blanda ner 1/2 tsk salt, 1 km peppar och 1-3 vitlöksklyftor. Bland ner med olja ca 1 1/2 dl.
Konsistensen avgörs av hur mycket olja du tar i.
Klar att använda
-------




Vinbärsbladssaft med citron
Du behöver
1 liter vinbärsblad, hårt packade
3 citroner
1 1/2 liter vatten
1 1/2 liter socker
60 gr vinsyra

så här gör du
Plocka vinbärsbladen, tvätta citronerna och skiva dem tunt.
Varva blad och citronskivor i en stor bunke.
Koka upp vatten och rör ner socker och vinsyran. Kolla så det inte kokar över.
Häll sockerlagen över citronerna och vinbärsbladen.
Täck bunken och låt det stå i kylskåpet i cirka en vecka. Rör om då och då.
Sila saften.
Servera med is och citron. Frys gärna in saften i iskubsfack så håller den sig längre och du kan ta fram när du vill.