Här kommer vi att lägga upp lite spännande recept. Du får gärna lämna ditt favoritrecept så publicerar jag det här på sidan. denny.josefsson2011@gmail.com
Mangold med keso, päron och pesto
4 pers.
2 päron
4-8 mangoldblad
4 msk keso
1 tsk fina bitar av färsk ingefära
1 msk hackad timjan
salt och peppar
Skär päronen i små bitar. Skär loss mangoldstjälken (den är också god att koka mjuk och gratinera med parmesanost, testa!) Skär stjälken i små bitar och blanda med keso, ingefära, timjan, päron, salt och peppar.
Klicka ut fyllningen i mangoldbladen och vik ihop till paket. Ät och njut
(16 april) Nässelpesto
2 liter nässlor, förväll i 5 minuter och häll bort vattnet (det använder du till att vattna med, bra gödning).
Finhacka 1 1/2 dl oskalade mandlar, riv 3 dl parmesan. Mixa nässlorna och låt dem svalna.
Blanda ner 1/2 tsk salt, 1 km peppar och 1-3 vitlöksklyftor. Bland ner med olja ca 1 1/2 dl.
Konsistensen avgörs av hur mycket olja du tar i.
Klar att använda
-------
Vinbärsbladssaft med citron
Du behöver1 liter vinbärsblad, hårt packade
3 citroner
1 1/2 liter vatten
1 1/2 liter socker
60 gr vinsyra
så här gör du
Plocka vinbärsbladen, tvätta citronerna och skiva dem tunt.
Varva blad och citronskivor i en stor bunke.
Koka upp vatten och rör ner socker och vinsyran. Kolla så det inte kokar över.
Häll sockerlagen över citronerna och vinbärsbladen.
Täck bunken och låt det stå i kylskåpet i cirka en vecka. Rör om då och då.
Sila saften.
Servera med is och citron. Frys gärna in saften i iskubsfack så håller den sig längre och du kan ta fram när du vill.